Tort cu aroma de portocale si frisca

de Angelina_Elena in Torturi, 4 Iul 2014 | 6080 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocala Finesse Dr. Oetker
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de portocale si frisca:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava rotunda (25 cm) tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  apoi coaja de portocale si lasam budinca sa se raceasca.

Frisca se mixeaza si se da la rece pana la racirea budincii.

Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste frisca si omogenizam usor cu o spatula.

Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 3, pe orizontala.

Pastram un bol mic de crema, iar restul o impartim in 2 parti egale.

Aseazam prima foaie pe o farfurie, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.

Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de nuca de cocos si bombonele.

Dam  tortul la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de portocale si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

05.07.2014, 20:07

Cu portocala..mmmm

Merisor 1

06.07.2014, 08:37

Bun tort, Elena, mi-ar fi placut sa-l vad si in marime naturala

mirela0911 1

06.07.2014, 13:35

bun bunut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata